≡ Menu

Jadual Waktu Solat Singapore 2015 di Singapura

Jadual Waktu Solat Singapore 2015 di Singapura

Pada hari ini negara kota Singa, Singapura yang mempunyai jumlah penduduk seramai 5.5 juta orang. Daripada jumlah tersebut, 15% daripadanya adalah penduduk Islam yang merupakan kelompok minoriti di sana.

Dan melihatkan trend hari ini jumlah penduduk Islam di Singapore semakin bertambah daripada hari ke sehari.

Jikalau di Singapura, azan waktu solat Singapore tidak dibenarkan sama sekali terlalu kuat. Jadi apabila tiba waktu solat Singapore baik waktu solat Suboh Subuh, Zohor Zuhur, Asar, Maghrib dan Isyak pembesar suara hanya dihalakan ke dalam masjid dan surau.

Walaubagaimanapun, orang Islam di Singapura masih dapat mengikuti waktu solat Singapore secara mudah dan tepat melalui saluran radio contohnya. Pada hari ini, ia menjadi semakin mudah dengan teknologi hari dengan kehadiran aplikasi telefon pintar contoh jadual waktu solat Singapore dengan menjadi lebih mudah.

Download Jadual Waktu Solat Singapore 2015 di Singapura

Bersama-sama ini juga iPuasa ingin kongsikan bersama dengan anda jadual waktu solat Singapore di Singapura yang telah pun dikeluarkan oleh Majlis Ugama Islam Sinagpura MUIS yang disusun mengikut bulan Januari, Februari, Mac, April, Mei, Jun, Julai, Ogos, September, Oktober, November, Disember 2015 seperti di bawah ini :

Walaupun golongan Islam di Singapura hanyalah golongan minoriti di sini, harapan iPuasa agar Islam terus makmur dan berkembang di sana. Insyaallah.

waktu solat singapore

Baca Lagi Informasi Bulan Puasa Di Bawah :

Bazaar Ramadhan Singapore 2016 Singapura Geylang, ... Senarai Bazaar Ramadhan Singapore 2016 Singapura Geylang, Tampines, Woodlands Alhamdulillah bermula hari ini, baik bagi umat Islam Malaysia mahupun d...
Waktu Buka Puasa Singapore 2017 Singapura Time ole... Jadual Waktu Buka Puasa Buka Puasa Singapore 2017 Singapura Time dan waktu imsak 2017 oleh MUIS (Majis Ugama Islam Singapore) Menjelang bulan Ramadan...
in Waktu Solat