≡ Menu

Waktu Buka Puasa Singapore 2017 Singapura Time oleh MUIS

Jadual Waktu Buka Puasa Buka Puasa Singapore 2017 Singapura Time dan waktu imsak 2017 oleh MUIS (Majis Ugama Islam Singapore)

Menjelang bulan Ramadan juga umat Islam seluruh dunia akan puasa Ramadhan. Semasa berpuasa, mereka tidak boleh makan dan minum daripada terbit matahari sehinggalah terbenamnya matahari. Seperti juga Malaysia, negara Singapura yang juga dihuni umat Islam di sana tidak terkecuali menjalankan ibadah puasa Ramadhan kali ini.

Bulan Ramadan dikenali sebagai satu bulan yang diuji oleh Allah SWT kepada umatnya supaya melatih tubuh badan, fizikal, mental, pemikiran perlakuan kita terpelihara yang juga ia merupakan latihan untuk diri kita supaya lebih berdisiplin.

Bagi kami, berbanding di Malaysia Majis Ugama Islam Singapore telah bertindak pantas apabila melalui semakan yang telah kami lakukan pihak MUIS telah pun mengeluarkan dan berkongsi kepada rakyat dan penduduk Singapura yang beragama Islam Jadual Waktu Buka Puasa Singapore 2017 dan waktu imsak 2017 lebih awal melalui laman web mereka www.muis.gov.sg

15 peratus daripada jumlah penduduk di Singapura adalah beragama Islam.

buka puasa Singapore

Semoga dengan perkongsian, memudahkan anda membuat sebarang perancangan dan persediaan ketika sahur di waktu imsak 2017 dan juga ketika buka puasa sepanjang satu bulan Ramadhan 2017 kali ini.

Check Jadual Waktu Buka Puasa Singapore 2017 Singapura Time

Anda boleh semak Jadual Waktu Buka Puasa Singapore 2017 satu persatu di seperti atas ini tarikh mula puasa 26 Mei 2017 sehinggalah hari terakhir umat Islam di Singapura amnya dan di Malaysia umumnya puasa Ramadan pada 24 Jun 2017 sekekaligus pengumuman Hari Raya Puasa 2017 pada 25 Jun 2017. Nantikan!

in Bulan Ramadhan

Next post:

Previous post: