≡ Menu

Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 Shah Alam

Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah termasuklah Shah Alam, Petaling Jaya, Gombak dan Klang.

Bagi memudahkan anda merancang anda mengerjakan ibadah sahur dan buka puasa di bulan Ramadhan khusus bagi rakyat negeri Selangor di Malaysia yang beragama Islam, kami berbesar hati untuk berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi pecahan kawasan, daerah dan zon yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bermula 26 Mei 2017 bersamaan hari Isnin ini.

waktu berbuka puasa selangor

Semak Gambar Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017

Anda disarankan untuk klik gambar di bawah yang disusun mengikut turutan bagi bantu anda membuat semakan Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 :

Berdasarkan turutan gambar di atas, anda boleh semak senarainya seperti di bawah ini :

  • ZON 1 : Daerah Gombak, Petaling Jaya, Shah Alam, Hulu Selangor, Hulu Langat dan Sepang
  • ZON 2 : Daerah Klang, Kuala Langat, Kuala Selangor dan Sabak Bernam

Baca Lagi Informasi Bulan Puasa Di Bawah :

Ucapan Puasa Ramadhan 2015. Selamat Bulan Puasa Ra... Ucapan Puasa Ramadhan 2015. Selamat Bulan Puasa Ramadhan Dalam SMS. Alhamdulillah akhirnya kita akan dipertemukan lagi dengan bulan puasa Ramdhan yan...
Korek Hidung Batal Puasa? Korek Hidung Pun Boleh M... Korek Hidung Batal Puasa? Korek Hidung Pun Boleh Membatalkan Puasa? Apabila tibanya bulan Ramadhan masih ramai lagi yang tidak jelas dan tidak maklum...
in Bulan Ramadhan

Next post:

Previous post: