≡ Menu

Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 Shah Alam

Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah termasuklah Shah Alam, Petaling Jaya, Gombak dan Klang.

Bagi memudahkan anda merancang anda mengerjakan ibadah sahur dan buka puasa di bulan Ramadhan khusus bagi rakyat negeri Selangor di Malaysia yang beragama Islam, kami berbesar hati untuk berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi pecahan kawasan, daerah dan zon yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bermula 26 Mei 2017 bersamaan hari Isnin ini.

waktu berbuka puasa selangor

Semak Gambar Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017

Anda disarankan untuk klik gambar di bawah yang disusun mengikut turutan bagi bantu anda membuat semakan Jadual Waktu Berbuka Puasa Selangor dan Waktu Imsak 2017 :

Berdasarkan turutan gambar di atas, anda boleh semak senarainya seperti di bawah ini :

  • ZON 1 : Daerah Gombak, Petaling Jaya, Shah Alam, Hulu Selangor, Hulu Langat dan Sepang
  • ZON 2 : Daerah Klang, Kuala Langat, Kuala Selangor dan Sabak Bernam

Baca Lagi Informasi Bulan Puasa Di Bawah :

Waktu Berbuka Puasa KL Kuala Lumpur dan Waktu Imsa... Jadual Waktu Berbuka Puasa KL Kuala Lumpur dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah, zon di negeri Kuala Lumpur. Bagi memudahk...
Bazaar Ramadhan Selangor 2016 Pasar Ramadan Shah A... Bazaar Ramadhan Selangor 2016 Pasar Malam Shah Alam, Bandar Baru Bangi, Cheras Bazaar Ramadhan, Pasar Ramadhan atau juga dikenali PARAM bakal menjadi...
in Bulan Ramadhan

Next post:

Previous post: