≡ Menu

Waktu Berbuka Puasa Putrajaya dan Waktu Imsak 2017

Jadual Waktu Berbuka Puasa Putrajaya dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan Putrajaya yang mana sekarang ini penduduk ini sudah pun mencecah 80,000 orang.

Putrajaya merupakan satu kawasan yang merupakan bandar terancang menempatkan pusat pentadbiran kerajaan Malaysia. Dijangka jumlah penduduk di sini akan meningkat melebihi 100,000 penduduk sedikit masa lagi.

Bagi memudahkan anda merancang anda mengerjakan ibadah sahur dan buka puasa di bulan Ramadhan khusus bagi penduduk dan orang Putrajaya di Malaysia yang beragama Islam, kami berbesar hati untuk berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa Putrajaya dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi pecahan kawasan, daerah dan zon yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bermula 26 Mei 2017 bersamaan hari Isnin ini.

waktu berbuka puasa putrajaya

Semak Gambar Jadual Waktu Berbuka Puasa Putrajaya dan Waktu Imsak 2017

Anda disarankan untuk klik gambar di bawah yang disusun mengikut turutan bagi bantu anda membuat semakan Jadual Waktu Berbuka Puasa Putrajaya dan Waktu Imsak 2017 :

Baca Lagi Informasi Bulan Puasa Di Bawah :

Tanda Lailatul Qadar dan Kelebihan Malam Lailatul ... Tanda Lailatul Qadar dan Kelebihan Malam Lailatul Qadar Malam Lailatul Qadar adalah antara malam yang paling ditunggu kita semua yakni malam yang pal...
Waktu Berbuka Puasa Sarawak dan Waktu Imsak 2017. ... Jadual Waktu Berbuka Puasa Sarawak dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi zon Miri, Kuching, Limbang, Samarahan, Sarikei, Mukah, Sibu, Bintulu Bagi ...
in Bulan Ramadhan