≡ Menu

Waktu Berbuka Puasa Pahang dan Waktu Imsak 2017 Kuantan

Jadual Waktu Berbuka Puasa Pahang dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah di negeri Pahang termasuklah Pulau Tioman, Pekan, Kuantan, Cameron Highland.

Bagi memudahkan anda merancang anda mengerjakan ibadah sahur dan buka puasa di bulan Ramadhan khusus bagi rakyat negeri Pahang di Malaysia yang beragama Islam, kami berbesar hati untuk berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa Pahang dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi pecahan kawasan, daerah dan zon yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bermula 26 Mei 2017 bersamaan hari Isnin ini.

waktu berbuka puasa pahang

Semak Gambar Jadual Waktu Berbuka Puasa Pahang dan Waktu Imsak 2017

Anda disarankan untuk klik gambar di bawah yang disusun mengikut turutan bagi bantu anda membuat semakan Jadual Waktu Berbuka Puasa Pahang dan Waktu Imsak 2017 :

Berdasarkan turutan gambar-gambar yang lengkap infonya di atas, anda boleh semak senarainya seperti di bawah ini :

  • ZON 1 : Pulau Tioman
  • ZON 2 : Daerah Kuantan, Pekan, Rompin dan juga Muadzam Shah
  • ZON 3 : Daerah Temerloh, Chenor, Maran, Jerantut & Bera
  • ZON 4 : Daerah Raub, Bentong dan Lipis
  • ZON 5 : Daerah Genting Sempah, Janda Baik dan Bukit Tinggi
  • ZON 6 : Daerah Cameron Highlands, Bukit Fraser & Genting Highlands

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Solat Qiamullail di Bulan Ramadhan : Cara dan Pand... Solat Qiamullail di Bulan Ramadhan : Cara dan Panduan Ringkas? Kita sebagai umat Islam diwajibkan berpuasa pada waktu siangnya manakala pada malam pu...
Zakat Fitrah 2016 : Kadar Bayar Seluruh Negeri di ... Zakat Fitrah 2016 : Kadar Bayar Zakat Fitrah di Seluruh Negeri di Malaysia Berikut di bawah adalah kadar zakat fitrah untuk setiap individu Muslim se...
in Bulan Ramadhan

Next post:

Previous post: