≡ Menu

Waktu Berbuka Puasa Kedah dan Waktu Imsak 2017 Alor Setar

Jadual Waktu Berbuka Puasa Kedah dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah di negeri Kedah termasuklah Pulau Langkawi, Alor Setar, Pendang, Kulim, Baling.

Bagi memudahkan anda merancang anda mengerjakan ibadah sahur dan buka puasa di bulan Ramadhan khusus bagi rakyat negeri Kedah di Malaysia yang beragama Islam, kami berbesar hati untuk berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa Kedah dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi pecahan kawasan, daerah dan zon yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bermula 26 Mei 2017 bersamaan hari Isnin ini.

waktu berbuka puasa kedah

Semak Gambar Jadual Waktu Berbuka Puasa Kedah dan Waktu Imsak 2017

Anda disarankan untuk klik gambar di bawah yang disusun mengikut turutan bagi bantu anda membuat semakan Jadual Waktu Berbuka Puasa Kedah dan Waktu Imsak 2017 :

Berdasarkan turutan gambar-gambar yang lengkap infonya di atas, anda boleh semak senarainya seperti di bawah ini :

  • ZON 1 : Daerah Kota Setar, Kubang Pasu & Pokok Sena
  • ZON 2 : Daerah Pendang, Kuala Muda dan Yan
  • ZON 3 : Daerah Padang Terap, Sik
  • ZON 4 : Daerah Baling
  • ZON 5 : Daerah Kulim dan Bandar Baharu
  • ZON 5 : Daerah Pulau Langkawi
  • ZON 6 : Puncak Gunung Jerai

Baca Lagi Informasi Bulan Puasa Di Bawah :

Korek Hidung Batal Puasa? Korek Hidung Pun Boleh M... Korek Hidung Batal Puasa? Korek Hidung Pun Boleh Membatalkan Puasa? Apabila tibanya bulan Ramadhan masih ramai lagi yang tidak jelas dan tidak maklum...
Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017 Kot... Jadual Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah termasuklah Johor Bahru, Mersing, Kota Tinggi, Batu P...
in Bulan Ramadhan