≡ Menu

Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017 Kota Tinggi

Jadual Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi seluruh kawasan, daerah termasuklah Johor Bahru, Mersing, Kota Tinggi, Batu Pahat, Segamat.

Bagi memudahkan anda merancang anda mengerjakan ibadah sahur dan buka puasa di bulan Ramadhan khusus bagi penduduk dan rakyat Johor di Malaysia yang beragama Islam, kami berbesar hati untuk berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017 / 1438 Hijrah bagi pecahan kawasan, daerah dan zon yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bermula 26 Mei 2017 bersamaan hari Isnin ini.

waktu berbuka puasa johor

Semak Gambar Jadual Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017

Anda disarankan untuk klik gambar di bawah yang disusun mengikut turutan bagi bantu anda membuat semakan Jadual Waktu Berbuka Puasa Johor dan Waktu Imsak 2017 :

Berdasarkan turutan gambar-gambar yang lengkap infonya di atas, anda boleh semak senarainya seperti di bawah ini :

  • ZON 1 : Pulau Aur dan Pulau Pemanggil
  • ZON 2 : Daerah Johor Bahru, Kulai Jaya, Mersing, Kota Tinggi dan Pulau pulau yang berdekatan dengannya
  • ZON 3 : Daerah Pontian dan Kluang
  • ZON 4 : Daerah Batu Pahat, Muar, Segamat, Ledang dan Gemas Johor

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Doa Buka Puasa dan Niat BerBuka Puasa Dalam Bahasa... Doa Buka Puasa dan Niat BerBuka Puasa Dalam Bahasa Arab Cara doa buka puasa dan lafaz niat doa berbuka puasa bulan Ramadhan akan kami kongsikan kepad...
Upin Ipin Puasa dan Berbuka Puasa di Bulan Ramadha... Upin Ipin Puasa dan Berbuka Puasa di Bulan Ramadhan Satu hasil tangan daripada syarikat tempatan yang menjadi siulan dan bualan rakyat Malaysia b...
in Bulan Ramadhan

Next post:

Previous post: