≡ Menu

Bazaar Ramadhan Singapore 2016 Singapura Geylang, Tampines, Woodlands

Senarai Bazaar Ramadhan Singapore 2016 Singapura Geylang, Tampines, Woodlands

Alhamdulillah bermula hari ini, baik bagi umat Islam Malaysia mahupun di Singapore mula mengerjakan ibadah puasa Ramadhan 2016. Semoga bulan Ramadhan kali ini menjanjikan yang lebih baik kepada kita semua. Amin.

Jikalau di Malaysia, terkenal di bulan Puasa Ramadhan dengan kemeriahan Bazar Ramadhan, pasar Ramadhan dan juga dikenali dengan PARAM. Begitu juga Bazaar Ramadahan Singapore 2016 tidak kurang hebatnya.

Sehingga ke hari ini kita boleh melihat sendiri satu demi Bazaar Ramadhan Singapore dilancarkan untuk umat Islam membeli barangan sebagai persiapan menjalang waktu buka puasa Singapore.

Setiap tahun pada bulan puasa Ramadhan yang bermula hari ini 6 Jun 2016, umat Islam Singapura akan berduyun-duyun ke senarai bazaar Ramadhan Singapore bagi termasuklah Bazaar Ramadan di Geylang dan tidak lupa juga Kandahar Street.

Berdasarkan tinjauan yang pihak iPuasa lakukan kadar sewa yang dikenakan antara $2,000 hingga $5,000 bagi membolehkan mana-mana yang ingin mengambil bahagian bagi menambah pendapatan di sepanjang bulan Puasa Ramadhan kali ini.

bazaar ramadhan singapore

Senarai Bazaar Ramadhan Singapore 2016 Singapura

  • Bazaar Ramadhan Geylang
  • Jurong West Singapura
  • Muscat Street atau Kandahar Street berhampiran dengan Masjid Sultan
  • Bazar Ramadan Bussorah Mall
  • Singapore Expo
  • Tampines
  • Woodlands
  • Bazaar Ramadan Bukit Panjang Singapura

Baca Lagi Informasi Bulan Puasa Di Bawah :

Bazaar Ramadhan Perak 2016 Pasar Ramadhan Perak Bazaar Ramadhan Perak 2016 Pasar Ramadhan Perak Bazar Ramadhan adalah tempat yang seringkali dikunjungi oleh penduduk Muslim di Malaysia ketika bulan...
Senarai Bazar Ramadhan Melaka PARAM Taman Cempaka? Senarai Bazar Ramadhan Melaka PARAM Taman Cempaka? Sepertimana yang kita tahu, bazar ramadhan adalah merupakan tempat bagi pelbagai juadah berbuka pu...
in Bazaar Ramadhan

Next post:

Previous post: