≡ Menu

Bazaar Ramadhan Pulau Pinang 2016 Pasar Ramadan Penang

Bazaar Ramadhan Pulau Pinang 2016 Pasar Ramadan Penang

Pada artikel ini, kami akan berkongsi dengan pembaca semua berkenaan tempat dan lokasi best Bazar Ramadhan Penang yang wajib orang Pulau Pinang terjah dan singgah sebelum berbuka puasa. Bazar Ramadhan sangat popular bagi mereka yang ‘food hunting’ untuk juadah berbuka puasa.

bazaar ramadhan pulau pinang

Seperti yang kita tahu, Pulau Pinang sangat terkenal dengan Nasi Kandar dan Mee Goreng Mamak tetapi berlainan pula yang dijual di Bazar Ramadhan Pulau Pinang, anda akan dapat melihat pelbagai menu makanan yang lazat dijual selain daripada Nasi Kandar seperti Yong Taufu, Taufufa, Bihun Singapore, Kambing Golek, Ayam Rangka, Nasi Kerabu Daging dan lain-lain lagi.

Di bawah ini adalah senarai Bazar Ramadhan Pulau Pinang yang boleh warga Pulau Pinang kunjung sebentar untuk membeli makanan dan minuman untuk berbuka puasa :

Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2016

  • Seberang Jaya
  • Bazar Ramadhan Gelugor
  • Tanjung Tokong
  • Hospital, Georgetown
  • Queens Street, Georgetown
  • Bayan Baru

p/s : Sempena bulan Ramadhan ini, selain dapat menjamu dan menikmati pelbagai juadah makanan, kita juga dapat memperdekatkan diri kepada Tuhan Pencipta Alam dengan meningkatkan amal ibadah. Semoga segala amal ibadah yang kita lakukan akan diterima dan diberkati oleh Allah SWT. Amin.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Bazaar Ramadhan Kedah Pasar Ramadan 2016 Bazaar Ramadhan Kedah 2016, Pasar Ramadhan Kedah. Pasar Ramadhan ataupun lebih dikenali sebagai PARAM di kalangan rakyat Malaysia adalah tempat yang ...
Senarai Bazar Ramadhan Melaka PARAM Taman Cempaka? Senarai Bazar Ramadhan Melaka PARAM Taman Cempaka? Sepertimana yang kita tahu, bazar ramadhan adalah merupakan tempat bagi pelbagai juadah berbuka pu...
in Bazaar Ramadhan